![](https://tzinios.lt/wp-content/uploads/2022/04/allie-reefer-ujV0_alt7PU-unsplash-e1649757190566.jpg)
„Telšių ŽINIŲ“ skaitytoja rašo: „Kiek save atsimenu, o man jau greit keturiasdešimt, ant mūsų šeimos Velykų stalo greta margučių ir kaskart besikeičiančių patiekalų visuomet būna iš sviesto nulipdytas avinėlis (tam recepto nereikia) ir morkų pyragas. Pyrago receptu ir dalijuosi.“
Morkų pyragas
Produktai
175 g cukraus, 175 ml alyvuogių aliejaus, 150 g miltų, 150 g žalių morkų, 3 dideli kiaušiniai, 1 a. š. sodos, 1 a. š. cinamono, 0,5 a. š. muskato riešuto, tarkuotų apelsino žievelių, migdolų, graikinių riešutų, razinų.
Gaminimas
Morkas sutarkuokite smulkia trintuve. Sumaišykite cukrų, kiaušinius, aliejų, suberkite morkas ir įtarkuokite apelsino žievelių. Įberkite paskrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų, migdolų, razinų. Miltus sumaišykite su soda, prieskoniais, suberkite į kiaušinių masę. Gerai sumaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą į formą ir kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
„Kartais pyragas būna papuoštas cukraus ir baltymo glajumi, o kartais toks tamsus ir įsitaiso ant stalo. Tuomet pjaustome riekėmis ir stambius gabalus tiesiame link burnos… Va, dar ir dėl šito laukiu Velykų“, – laišką baigia jauna moteris.