Pasisotinti galima ir nuo užkandžių? Taip, jei tai – mocarelos sūrio lazdelės. Siūlome jas pasigaminti patiems.
INGREDIENTAI:
- 500 g mocarelos sūrio,
- 50 g kvietinių miltų,
- 150 g maltų džiūvėsėlių,
- 2 kiaušinių,
- 2 a. š. aitriosios paprikos miltelių,
- 2 a. š. maltų raudonėlių,
- augalinio aliejaus kepti,
- mėgstamo padažo.
GAMINIMAS
Mocarelos sūrį supjaustykite pailgomis, piršto storio juostelėmis.
Į vieną dubenį suberkite miltus ir prieskonius, išmaišykite. Kitame dubenyje suberkite džiūvėsėlius, o į trečiąjį įmuškite kiaušinius ir gerai juos suplakite.
Supjaustytas mocarelos lazdeles pirmiausia apvoliokite miltų ir prieskonių mišinyje, po to pamerkite į kiaušinių plakinį, o tada pavoliokite džiūvėsėliuose. Pakartokite šią procedūrą, kol neliks neuždengtų vietų.
Į keptuvę aliejaus įpilkite tiek, kad užsipildytų apie 2–3 cm aukščio, įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Lazdeles įmerkite į aliejų ir kepkite apie 1–2 minutes, kol apskrus ir paruduos.
Jas reikia kepti taip, kad išorė būtų apskrudusi, neleidžiant ištekėti sūriui.
Iškeptas mocarelos lazdeles ištraukite iš aliejaus ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Rekomenduojama jas valgyti karštas, merkiant į mėgstamą padažą.
Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.