Kukurūzai – vertinga daržovė, gausi įvairių mineralų ir gerųjų medžiagų. Jie ypač skanūs kepti ant grotelių. Dar nesate ragavę tokių kukurūzų? Pats metas pamėginti!
INGREDIENTAI:
- 6 kukurūzų burbuolės,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 100 g ištirpinto sviesto,
- 2 šaukštai medaus,
- 2 skiltelės česnako,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis aitriosios paprikos,
- žiupsnelis juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia nulupti kukurūzų lapus. Pašalinti prie kukurūzų prilipusius siūlus.
Dubenėlyje sumaišyti sviestą, medų, aitriąją papriką, pipirus ir druską, įspausti nuluptą česnaką.
Apšlakstyti kukurūzus alyvuogių aliejumi ir sudėjus ant grilio grotelių kepti iki 20 min., reguliariai vartant. Kepti, kol kukurūzai taps minkšti ir apskrudę.
Kukurūzams iškepus, juos aptepame dubenėlyje sumaišytu mišiniu. Galima apibarstyti krapais.
Kukurūzus valgykite vienus kaip užkandį ar kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.