• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Kaip iškepti skanią lazaniją?

Telšių žinių redakcija
24 balandžio, 2020
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis
2

Lazanija – vienas seniausių itališkų patiekalų. Lazanijai pagaminti naudojama plačių ir plokščių makaronų rūšis, dažnai patiekiama sluoksniavimo principu, įterpiant tokius ingridientus, kaip kiaulienos faršas, pomidorų pasta, koncervuoti pomidorai, kietasis tarkuotas sūris, grietinė, svogūnas, česnakas, raudonėliai, bazilikas, petražolės, juodieji pipirai ir t.t. Paprastai lazanijos gamybai skirti plokštieji makaronai, arba kitaip, lazanijos lakštai, išverdami ir sluoksniavimo pagrindu sudedami su kitais ingridientais bei kepami orkaitėje. Gauta lazanijos užkepėlė supjaustoma kvadartėliais ir patiekiama valgymui. Lazanijos gaminimo variacijų yra ir daugiau – galima netgi vegetariška lazanija. Vis dėlto dažnai šį patiekalą pavyksta pagaminti ne iškart – yra tam tikrų niuansų, leidžiančių nesugandinti šio patiekalo ir nesuklysti gamybos procese.

Nepervirkite lazanijos lakštų

Lazanijos lakštų nepervirimas svarbus patiekalo paruošimo komponentas. Lazanijos lakštai negali būti pernelyg minkšti, nes galutiniame patiekalo varianto paruošimo etape, tarp lakštų dedama nemažai ingridientų, kuriuos jie vėliau turės laikyti sluoksniuose. Norint, kad lazanijos lakštai būtų puikios ir tinkamos lazanijai struktūros, patariama juos baigti virti likus maždaug dviem minutėms iki nurodyto virimo laiko dėžutėje.

Patepkite lazanijos lakštus aliejumi

Tuo metu, kai lazanijos lakštai jau išvirę ir paprasčiausiai sudėti kiaurasamtyje,  kol ruošiate maltos mėsos įdarą, patartina jų nepalikti nepateptų aliejumi. Labai svarbu nepamiršti, kad išvirę ir džiūvantys lazanijos lakštai gali sukibti – tai gali lemti visišką patiekalo sugadinimą, nes sukibusių lakštų neis tinkamai sluoksniuoti. Tam, kad būtų galima to išvengti, išvirus makaronus, patariama juos atskirti ir patepti kiekvieną jų alyvuogių aliejumi, sudedant juos ant plokščios kepimo skardos, ar kitoje patogioje bei plokščioje vietoje.

Lazanijos sūrio mišinys

Sūrio mišinys lazanijoje dažnai švelnus ir nepastebimas. Tam, kad skonis būtų intensyvesnis, į sūrį galima įbarstyti į jį šiek tiek cinamono. Pagardinus jį druska ir pipirais, skonis įgaus švelnų atspalvį.

Nutekinkite riebalus nuo keptos maltos mėsos

Maltos mėsos padažas lazanijoje – vienas svarbiausių komponentų. Jei nuo maltos mėsos nenutekinami riebalai, kuriuose mesa kepė keptuvėje, gali būti, kad tai gerokai sugadins galutinį lazanijos variantą, nes pakankamai riebalų patiekale atsiras nuo išsilydžiusio sūrio. Tokiu atveju patiekalas gali būti pernelyg glitus ir riebus.

Neperkepkite

Kadangi lazanija gaminama labai įvairiais etapais (dalis ingridientų apverdami, dalis apkepami), todėl kepimo procesas orkaitėje turėtų būti atsargus. Kad makaronai pernelyg nesukeptų, patariama lazaniją apdengtą folija orkaitėje laikyti maždaug apie 15 minučių. Vėliau foliją galima nuimti. Per tą laiką, kol lazanijos paviršius apdengtas, sluoksniuose esantys ingridientai sušlapina lakštus, todėl tikimybė lakštams sukietėti ir išdžiūti, sumažėja. Kol lazanija kepa apdengta su folija, orkaitė gali būti įkaitinta iki 190º. Vėliau, kuomet folija nuimama, galima kepti dar maždaug 20 min. Galima temperatūrą padidinti iki 230º.

Skanaus!

Po kepimo ištraukite lazaniją, užbarstykite permazano sūrio ir kepkite lazaniją dar 5 minutes, kol sūris išsilydys ir paruduos. Permazanas suteiks lazanijai švelnaus skonio atspalvį. Taip pat šis sūris turi natūraliai mažiau riebalų, angliavandenių ir laktozės. Skanaus!

Kitas įrašas

Mokytoja Kristina Griciuvienė: anglų kalbos mokėjimas atveria daug kelių

Comments 2

  1. Tomas says:
    5 metai ago

    Laba diena, Miela autore.
    Norėčiau pasiteirauti kur jūsų tarpai?

    Pagarbiai, Tomas

    Atsakyti Report comment
  2. Dora says:
    3 metai ago

    man skaniausiai gaunasi, kai dedu maišytą mėsytę. dedu pusiau jautienos, pusiau kiaulienos faršo iš dzukukrautuvele.lt. valgo ir vaikai, ir vyras, žodžiu super

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Ge­ros nau­jie­nos Tel­šių ar­chy­ve
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais
Mo­ky­to­jų kū­ry­biš­ku­mo sto­vyk­la Ry­go­je: lie­tu­viai drau­ge su lat­viais ir da­nais kū­rė šiuo­lai­ki­nių ino­va­ty­vių pa­mo­kų pla­nus
Tel­šių spor­to ir rek­rea­ci­jos cent­ro spor­ti­nin­kams – pa­dė­kos ir bai­gi­mo pa­žy­mė­ji­mai
Už iš­ti­ki­my­bę Že­mai­ti­jos kul­tū­rai pa­gerb­ta S. Da­cie­nė
Tel­šiuo­se įkur­tas LEO klu­bas

Žemaičių kultūra

Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda
Plungės miestui – krašto kūrėjų darbų parodos
Nuo Lopaičių piliakalnio sklido lietuviško ir latviško folkloro muzika
Iškilus miškotvarkininkas Jonas Daniulis gimė Sedoje

Laisvalaikis

Tūkstančiai kilometrų – dviračiais
Tel­šių spor­to ir rek­rea­ci­jos cent­ro spor­ti­nin­kams – pa­dė­kos ir bai­gi­mo pa­žy­mė­ji­mai
Įteik­ti dip­lo­mai VDA Tel­šių fa­kul­te­to ab­sol­ven­tams
Vėl pra­si­dė­jo ke­lio­nės
Sveikos bananinės spurgytės
Izraelio kinas Telšiuose: žiūrovai kviečiami į nemokamus seansus

Sveikata

Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset