Reikės:
- 3 prinokusių avokadų,
- 1 žaliosios citrinos,
- 1 raudonojo svogūno,
- 2 čili pipirų (mažiau, jeigu nemėgstate aštriai),
- šviežios kalendros,
- 2 pomidorų,
- 1 skiltelės česnako,
- druskos pagal skonį.
Gaminame:
- Raudonąjį svogūną, kalendrą, čili pipirus susmulkinkite, pomidorus supjaustykite kubeliais.
- Avokadus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sudėkite į didelį dubenį. Sutrinkite iki tyrės, tačiau skanu palikti ir stambesnių gabalėlių. Įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių ir išmaišykite.
- Sudėkite svogūnus, aitriąsias paprikas, išspaustą česnaką, pomidorus ir susmulkintą kalendrą. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Patiekite su tortilijomis, kukurūzų traškučiais arba kitu mėgstamu meksikietišku patiekalu.
„IKI“ inf.