
Gardus ir sotus silkės užkandis – puiki pietų idėja skubantiems. Tad šis patiekalas ne tik greitai pasotins, bet ir neapsunkins. O jam pasigaminti prireiks visai nedaug produktų.
INGREDIENTAI
- 200 g. silkių filė,
- 1 obuolys,
- 1 svogūnas,
- 2 kietai virti kiaušiniai,
- 2 v.š. aliejaus,
- 1 citrina,
- Žiupsnelis druskos ir pipirų.
GAMINIMAS
Pradėkite nuo silkės paruošimo ir kiaušinių virimo. Pirmiausia silkės filė susmulkinkite. Į žuvies masę įdekite smulkiai pjaustytą arba tarkuotą obuolį, kuris patiekalui suteiks gaivumo ir švelnaus rūgštumo. Į tą pačią masę sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei išvirtus ir susmulkintus kiaušinius.
Masę pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Gerai viską išmaišykite.
Tepkite šią užtepėlę ant paskrudintos šviesos ar juodos duonos. Papuoškite žalumynais.
Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.