Spaudžiate morkų sultis? Neišmeskite tarkių – galima pasigaminti morkų pyragą.
„Šis spalvotas minkštimas tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nebepanaudojamas, – įsitikinusi „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė. – Iš jų galima pasigaminti kotletukų, įdarą vegetariškiems mėsainiams. Tarkiai taip pat gali tarnauti kaip tirštiklis trintoje sriuboje. Juos panaudoti galima ir gaminant kokteilį, jie derės kepiniuose ar koldūnų, suktinukų įdaruose. Galima sumaišyti su jogurtu, pridėti prieskonių, žalumynų – ir turėsite lengvą užtepėlę sumuštiniams.“
Šįkart: Drėgnas morkų pyragas
Reikės:
- 280 g kvietinių miltų,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 0,5 šaukštelio kepimo sodos,
- 100 g cukraus,
- 1 šaukšto cinamono,
- 0,5 šaukšto muskato riešuto,
- šiek tiek vanilės ekstrakto,
- 150 ml sojų gėrimo arba pieno,
- 20 ml romo (galite nedėti),
- 60 ml aliejaus,
- 350 g morkų tarkių.
Glaistui:
- 200 g šviežio tepamo sūrio („cream cheese“),
- 50 g cukraus pudros, saujos smulkintų graikinių riešutų.
Gaminame:
1. Dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sūrį ir cukraus pudrą. Palikite vėsioje vietoje.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
3. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, cinamoną ir muskatą. Kitame inde sumaišykite pieną, aliejų, morkų tarkius, romą ir vanilės ekstraktą. Supilkite į sausus ingredientus ir atsargiai išmaišykite.
4. Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 1 valandą. Kai įkištą dantų krapštuką ištrauksite sausą, pyragas bus iškepęs.
5. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, tuomet aptepkite glajumi ir pabarstykite riešutais.
Parengta pagal „Iki“ komunikacijos inf.