Galbūt daug kam blynai asocijuojasi su saldžiu patiekalu, valgomu su uogiene, tačiau ne ką prastesnis pasirinkimas sūrūs blynai iš daržovių. Jie puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras.
INGREDIENTAI:
- 1 vidutinė cukinija (apie 300 g),
- 1 didelis svogūnas,
- 2 vidutinio dydžio morkos,
- 1 paprika,
- 100 g špinatų lapų,
- 2 kiaušiniai,
- 2 valgomieji šaukštai grietinės,
- 5 šaukštai miltų,
- žiupsnelis druskos ir pipirų.
GAMINIMAS
Smulkiai supjaustyti svogūną, papriką ir sutarkuoti morkas. Šiuos ingredientus dėti į keptuvę ir lengvai keletą minučių patroškinti.
Kol daržovės troškinasi, sutarkuoti cukiniją. Suminkštėjusias troškintas daržoves, cukiniją, špinatus ir kiaušinius sudėti į dubenį ir išmaišyti. Dėti grietinę bei miltus ir dar kartą viską permaišyti. Tešla turi išeiti ganėtinai tiršta.
Į skardą įkloti kepimo popierių ir šaukštu formuoti blynus.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje 15–20 min.
Skanauti su grietine arba žolelėmis pagardintu graikišku jogurtu.
Puikiai tiks kaip garnyras prie žuvies ar mėsos.