
Savaitgalio pietums siūlome pasigaminti sotų patiekalą be mėsos – bulvių bei sūrio apkepą.
INGREDIENTAI
- 6 didelės bulvės,
- 200 g čederio sūrio,
- 30 g kvietinių miltų,
- 60 g sviesto,
- 400 ml pieno,
- žiupsnelis druskos ir pipirų.
GAMINIMAS
Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas plonais griežinėliais. Į riebalais išteptą kepimo indą susluoksniuokite pusę pjaustytų bulvių.
Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui įpilkite pieną. Gautą mišinį pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite, kol sutirštės.
Pusę šio mišinio pilkite ant pirmojo bulvių sluoksnio. Ant viršaus užbarstykite susmulkinto čederio sūrio, pasilikdami pusę kitam sluoksniui.
Tuomet viską pakartokite iš naujo, formuodami antrą bulvių, padažo ir sūrio mišinio sluoksnį.
Uždenkite indą folija ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Vėliau indą atidenkite ir kepkite dar 10–15 minučių, kol patiekalo paviršius apkeps ir paruduos.
Prieš patiekdami bulvių apkepą papuoškite žalumynais.
Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.