Reikės: 700 g bulvių, 1 svogūno, 250 g šviežios lašišos, 1 valgomojo šaukšto smulkintų petražolių, 3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių, 1 valgomojo šaukšto acto, 3 kiaušinių, 2 valgomųjų šaukštų miltų, 80 g džiūvėsėlių, aliejaus (kepimui), druskos, pipirų (pagal skonį).
Gaminimas. Nuskusti, išvirti ir nusunkti bulves.
Svogūną, petražoles susmulkinti. Nedideliais gabaliukais supjaustyti lašišą.
Viską sudėti į indą, įpilti citrinos sulčių, acto, įmušti kiaušinį, barstyti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti. Turi pasidaryti tirštas faršas.
Tarp delnų suvolioti 16 rutuliukų.
Į gilią lėkštę įmušti du kiaušinius, į kitą lėkštę suberti miltus ir džiūvėsėlius. Kiekvieną kukulį pamirkyti kiaušinių plakinyje ir apvolioti džiūvėsiuose.
Kepti gruzdintuvėje, kol kukuliai gražiai apskrus. Kukuliukus dėti ant virtuvinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų. Patiekti karštus. Skanaus!