
Savaitgalis – puikus metas pasilepinti gardžiais patiekalais. Siūlome išbandyti belgiškų vaflių receptą.
INGREDIENTAI
4 kiaušiniai;
4 valg. š. cukraus;
1 stiklinė (250 ml) pieno;
125 g sviesto;
0,5 arb. š. vanilinio cukraus pudros;
260 g kvietinių miltų;
0,5 arb. š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS
Sviestą išlydyti ir palikti šiek tiek atvėsti.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltumo. Įplakti pieną, tuomet sviestą. Įsijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir paplakti trumpai, tik kol tešla taps vientisa.
Atskirai išplakti baltymus su žiupsneliu druskos, kol jie taps stabilūs, apvertus indą liks vietoje. Atsargiai įmaišyti baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Svarbu nepermaišyti – tešla turi būti puri.
Blynus kepti specialioje vaflių keptuvėje. Jeigu tokios neturite, blynus galima kepti širdelių formos blynų keptuvėje.
Iškeptus vaflius, kad jie neprarastų traškumo, dėti ant grotelių.
Belgiški vafliai ypač skanūs su grietinėle, vaniliniais ledais ir šviežiomis uogomis!