Reikės: 300 g raugintų kopūstų, 200 g neriebios naminės dešros, 20 g porų, 30 g riebalų, 40 g džiūvėsėlių. Padažui: 100 ml grietinės, 2 šaukštų sviesto, 4 šaukštų miltų, maltų pipirų, druskos.
Dešrą supjaustyti griežinėliais, porą susmulkinti. Berti juos į keptuvę su įkaitintais riebalais ir paskrudinti. Kai poras suminkštės, sumaišyti kepinį su raugintais kopūstais. Viską susluoksniuoti į kepimo formą taip, kad viršutinis sluoksnis būtų kopūstų. Viršų apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 20–30 minučių – kol kopūstai suminkštės.
Padažas: į su sviestu pakepintus miltus supilti iki virimo pakaitintą grietinę, įberti pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.
Tada perkošti per tankų sietelį.
Apkepėlę skanauti su virtomis bulvėmis ir padažu.
Skanaus!