Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai tikrina maisto ruošimo ir maitinimo kokybę sveikatos priežiūros įstaigose. Regioninėje Telšių ligoninėje atlikus patikrinimus rastas tik menkavertis pažeidimas.
Monika GIRDVAINĖ
Rezultatai geri
Maisto ruošimo ir maitinimo kokybei sveikatos priežiūros įstaigose pastaraisiais metais skiriama vis daugiau dėmesio, nuolat vykdomi patikrinimai. Per šių metų šešis mėnesius VMVT specialistai šalyje patikrino 94 iš 188 sveikatos priežiūros įstaigų.
Telšių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė-maisto produktų inspektorė Aušra Jokubauskienė informavo, kad planinis patikrinimas Regioninės Telšių ligoninės Maisto paruošimo skyriuje surengtas šių metų birželį. Tikrinimo metu vertinta maisto sauga, kokybė, ženklinimas, technologijos ir receptūros bei vykdoma savikontrolė.
„Pažeidimų nenustatyta. Naudojamos žaliavos patiekalų gamybai atitinka technologinėse kortelėse nurodytas žaliavas. Nustatytas tik mažareikšmis higienos reikalavimų neatitikimas – nuo grotelių keliose vietose buvo nusilupę dažai. Dėl šio pažeidimo nei maisto kokybė, nei žmonių sveikata tikrai nenukentėjo. Šį pažeidimą įmonė per septynias dienas pašalino“, – komentavo A. Jokubauskienė.
Specialistė teigė, kad vartotojų skundų dėl netinkamos maisto kokybės Telšių ligoninėje VMVT per pastaruosius trejus metus nėra sulaukusi. Neužregistruota nė pranešimų dėl užkrečiamųjų ligų, plintančių per patogeniniais mikroorganizmais užterštą maistą ir vandenį.
„Telšių tarnybos specialistai nuolat bendradarbiauja su Regioninės Telšių ligoninės administracijos atsakingais darbuotojais sprendžiant ligonių maitinimo kokybės gerinimo klausimus“, – sakė pašnekovė.
Ligoninėje pagamintas maistas pastaruoju metu tikrinamas kartą per metus.
Už skonį neatsako
Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė priminė, jog maistą ligoniams gamina nuolatinės ligoninėje dirbančios virėjos.
Gydymo įstaigos vadovės tvirtinimu, pretenzijų dėl maisto kokybės iš pacientų sulaukiama retai. Pasitaiko tik vienas kitas atvejis, kai ligoniams maistas būna tiesiog neskanus.
„Noriu pabrėžti, kad mes esame ne maitinimo, o gydymo įstaiga. Tikrai neatsakome už tai, kad maistas visiems būtų skanus. Visas ligoniams duodamas maistas yra suderintas su dietologais, gaminamas pagal nustatytus reikalavimus, atsižvelgiant į ligonių būklę.
Mes ne restoranas, ne kavinė, ir gali būti, kad maistas ne visada kai kuriems būna skanus. Valgis gydymo įstaigoje yra tik kaip papildas prie viso gydymo“, – komentavo J. Seiliuvienė.
Maisto papildai sportuojantiems https://ambicija.eu/ ambicija.eu
wow. vos 4 metai praėjo po įžymiosios šlapiankės su batonu nuotraukos respublikinėje ir jau patikrinimas