• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Sukaupta patirtis pritaikyta nuosavame versle

Telšių žinių redakcija
6 rugsėjo, 2019
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis
0

Ilgus metus puoselėtą verslą, keturis dešimtmečius tobulintą pomidorų padažo receptūrą ir visas gamybos paslaptis į sūnaus Renato Milašiaus rankas perduoda mama Salvinija Milašienė.
Buvę „Telsodos“ įkūrėjai šiandien savo vartotojui siūlo paragauti ir pamėgti „Žemaitiškų pagardų“. Anot R. Milašiaus, dešimtmečius tobulinti receptai visada buvo orientuoti į aukštą kokybę, gal todėl niekada nebuvo praradę populiarumo rinkoje.
Aurelija SERVIENĖ

Produkcija greitai rado savo rinką
S. Milašienė ilgus metus dirbo Telšių konservų fabrike, jam bankrutavus 1994 m. įkūrė įmonę „Telsoda“. Visas sukauptas žinias ir patirtį pritaikė nuosavame versle. Jų gaminamą produkciją vartotojai netruko pamėgti. Pomidorų padažai, daržovių sriubos, marinuoti burokėliai, agurkai, džemai, uogienės ir kt. iškart rado savo rinką. Ypač visi pamėgo „Telsodos“ gaminamą aštrų pomidorų padažą, kurio receptas skaičiuoja 40-uosius metus ir iki šiol yra vienas perkamiausių.
Pasak S. Milašienės, bėgant metams, 2018-aisiais, „Telsodos“ verslą, įrengimus ir pastatus buvo nuspręsta parduoti: „Bendru šeimos sprendimu nutarėme mažintis. Pastatų išlaikymas brangus, įmonė buvo nemaža, sudėtinga tapo didelių kiekių realizacija.“
Pardavę įmonę Milašiai gamybos verslo nenutraukė – atidarė nediduką šeimos fabrikėlį – MB „Žemaitiški pagardai“, – nuosavame name adresu: Dvaro g. 10, Berkinėnai, Telšių r.
R. Milašiaus teigimu, kiek metų jie dirbo, visada buvo orientuoti į kokybę: kad ir brangiau tenka sumokėti už žaliavas, bet svarbiausia gautas rezultatas – vartotojams pateikiama aukštos kokybės produkcija.
Padažai pagal skonį
MB „Žemaitiški pagardai“, šiuo metu gamina penkių rūšių pomidorų padažus:
* „Aštrus“ pomidorų padažas, pagardintas jalapeno pipirais, gaminamas pagal tradicinį, keturis dešimtmečius gyvuojantį receptą.
* „Žemaitiškas“ pomidorų padažas – sodraus skonio, gaminamas su brangiais ir prabangiais žvėrienai skirtais prieskoniais. Gaminyje naudojama net 40 procentų pomidorų pastos.
* Pomidorų padažas su daržovėmis – svogūniukais ir paprikomis – puikiai tiks plovui bei kitiems patiekalams.
* „Iškylautojų“ padažo pavadinimas jau pats kalba už save – jis nepakeičiamas prie ant laužo ar grilyje keptų vaišių. Jis, kaip ir dera viešint gamtoje, aštraus skonio, su aitriąja paprika.
* Pomidorų padažas „Visai šeimai“ – neutralus, visų skonius tenkinantis padažas.
Ilgametę patirtį gamyboje turinti S. Milašienė pasakojo, jog visuose jų gaminamuose pomidorų padažuose yra naudojama net 40 procentų pomidorų pastos – ispaniškos, portugališkos, egiptietiškos ir kt.
Vaisių ir uogų pagardai
Įmonė pasiruošusi gaminti įvairių rūšių pagardus. Jau pradėtas gaminti obuolių ir apelsinų pagardas. Ateityje ketinama pasiūlyti braškių ir kitų uogų bei vaisių pagardų.
Šiais metais buvo išbandytas naujas receptas – šermukšnių uogienė, sulaukusi labai didelio pasisekimo. R. Milašiaus pasakojimu, atvykus į turgų nuo prekystalių kaipmat buvo išgraibstyta, todėl kitąmet planuojama šios uogienės didesnio kiekio gamyba. „Šiandieniai vartotojai yra išrankesni, nori ko nors išskirtinio, ką mes ir stengiamės pasiūlyti“, – sako gamintojai.
Kur įsigyti produkcijos
„Žemaitiškų pagardų“ produkcijos gamintojo kainomis galima įsigyti Berkinėnų kaime, Dvaro g. 10, įsikūrusioje gamyklėlėje. O kas užsisako produkcijos rinkinio dėžutę – 12 vienetų, tam šis pirkinys bus pristatytas tiesiai į namus gamintojo kaina.
MB „Žemaitiški pagardai“, Dvaro g. 10, Berkinėnai, Telšių r. Tel. pasiteirauti 8 699 38967, Renatas. SKANAUS!

Kitas įrašas

Varnių ligoninės koplyčiai – 30 metų

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Sa­vi­val­dy­bės gel­bė­ji­mo ra­tas, ku­rio ne­ži­no tie, kam jo la­biau­siai rei­kia
Vir­vy­tės upė mirš­ta, o kal­ti­nin­kas vis dar ieš­ko­mas
Gim­ta­die­nį pa­si­tin­kan­ti Lai­ma Ju­ry­tė-Za­ka­raus­kie­nė – apie as­me­ni­nio gy­ve­ni­mo po­ky­čius
Apgaulės piramidė: kaip nepakliūti į naujausias finansines pinkles
Darbai, gimę iš medžio gabalo
Sąsk­ry­dis „Lais­vė – tai tur­tas“

Žemaičių kultūra

Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis
Sekmadienį prasideda IV tarptautinis vargonų muzikos festivalis
Mykolo Biržiškos anūkė: „Jūs esate mūsų žmonės, o mes esame jūsų“
Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda

Laisvalaikis

Sąsk­ry­dis „Lais­vė – tai tur­tas“
Tel­šiuo­se nu­vil­ni­jo XIV tarp­tau­ti­nis vai­kų ir jau­ni­mo folk­lo­ro fes­ti­va­lis „Aš pa­sie­jau vėi­na po­pa“
Petrinės Tryškiuose
Jubiliejinis „Varnių kermošius 2025“
Juozo Gaižausko susitikimas Degaičių parke
„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset