
Orkaitėje kepti traškūs avinžirniai – puikus užkandis. Dažno lietuvio virtuvėje avinžirniai – dėl savo ypatingo skonio ir aukštos maistinės vertės – gana populiarūs. Žmonės jais gardina įvairiausius patiekalus: troškinius, sriubas, salotas, arba vartoja vienus kaip užkandį.
Avinžirnių būna džiovintų, konservuotų arba reikia juos išsivirti. Šįkart „Vakarų Lietuvos“ skaitytojams siūlome išbandyti orkaitėje keptus įvairiais prieskoniais pagardintus avinžirnius.
Paruošimas
Pirmiausia pasiruoškite reikiamą kiekį avinžirnių (apie 200 g). Juos iš vakaro užmerkite vandenyje, o kitą dieną virkite apie 1 valandą, kol jie suminkštės. Po to popieriniu rankšluosčiu nusausinkite. Avinžirnius supilkite į dubenėlį, apipurkškite aliejumi, ant viršaus užbarstykite mėgstamų prieskoniais ir išmaišykite.
Siūlome keletą prieskonių mišinių avinžirniams:
***
česnako milteliai, malti juodieji pipirai, aitriosios paprikos milteliai, druska.
***
1 valgomasis šaukštas medaus, 1 arbatinis šaukštelis cinamono, žiupsnelis druskos.
***
0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis džiovintų krapų, 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių, 1 šaukštelis česnakų granulių.
Prieskoniais pabarstę avinžirnius skardą išklokite kepimo popieriumi ir juos suberkite. Pašaukite į orkaitę. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Kepant kelis kartus reikėtų pamaišyti. Skanaus!
„Telšių ŽINIŲ“ inf.