
Tortą šventiniam stalui galima lengvai pagaminti ir nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Siūlome išbandyti nekepto torto receptą, kurio pagrindinis akcentas – mandarinai.
INGREDIENTAI:
200 gramų sausainių,
100 gramų sviesto,
360 gramų varškės,
200 gramų grietinėlės,
6 v. š. kondensuoto pieno,
20 gramų želatinos,
6 mandarinai,
pakelis apelsinų želės.
GAMINIMAS
Sausainius susmulkinti iki miltų pavidalo ir sumaišyti su tirpintu sviestu bei dviem valgomaisiais šaukštais kondensuoto pieno. Gautą masę sudėti į apvalią formą, gerai sulyginti ir dėti į šaldytuvą. Želės pakelį užpilti 400 ml verdančio vandens, išmaišyti ir palikti kelioms valandoms atvėsti.
Varškę su keturiais valgomaisiais šaukštais kondensuoto pieno išmaišyti plaktuvu, supilti grietinėlę ir vėl maišyti, kol gausis vientisas kremas. Į varškę supilti ištirpintą želatiną ir sudėti nuluptų mandarinų skilteles. Viską išmaišius supilti ant sausainių pagrindo. Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti apie valandą, kol varškė gerai sustings.
Ant varškinio torto sluoksnio užpilti atvėsusią apelsinų želę ir vėl dėti į šaldytuvą. Palikti per naktį, kol želė sustings.
Skanaus!