
Galbūt kažkam tai nuskambės neįprastai: ant grilio galima kepti ne tik mėsos gaminius, daržoves, bet ir įvairius vaisius. Savaitgalio desertui verta pamėginti išsikepti vaisių vėrinukus.
INGREDIENTAI
200 g braškių;
ketvirtadalis besėklio arbūzo;
puse ananaso;
dvi kriaušės;
du bananai;
10 šaukštų balzaminio acto;
6 šaukšteliai rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Nuplautus vaisius supjaustyti vidutiniais gabaliukais ir sudėti į dubenį. Ant vaisių supilti balzaminį actą. Viską išmaišius palaikyti apie 10 minučių.
Vaisius sumauti ant medinių iešmelių, prieš tai apie 10–15 minučių pamirkytų vandenyje.
Iešmelius su vaisiais pavolioti cukruje.
Kepti ant grilio iki 5 minučių.
Keptus vaisius galima patiekti su ledais ar karštu šokoladu.
Skanaus!