
Pradėtos kasti pirmosios lietuviškos naujo derliaus bulvės.
Šviežios bulvės būna labiau sviestinės, minkštesnės, drėgnesnės, aromatingesnės, ne taip lengvai byrančios. Didelis pliusas ir tai, kad jų net nebūtina skusti – pakaks kruopščiai nuplauti ir nušveisti.
Neabejotinai esame bulvių tauta, tad kiekvienas turime ne tik mėgstamiausią receptą, bet nuolat ieškome ir naujų idėjų, kuo paįvairinti savo stalą.
Norintiems šį sezoną nustebinti nauju naminiu skanėstu – metas išmokti, kaip susukti bulvių spirales. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad jos bus tiesiog nepralenkiamas originalus užkandis, prie kurio tiesis rankos tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Mini bulvyčių spiralės
Reikės:
- 650 šviežių nedidelių bulvių,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos,
- pipirų,
- česnako miltelių,
- rūkytos paprikos,
- tarkuoto parmezano.
- Pasirinktinai – kitų mėgstamų prieskonių.
Gaminame:
- Bulves gerai nuplaukite ir nušveiskite švaria kempine ar šveistuku. Po vieną persmeikite metaliniu arba bambukiniu iešmeliu. Lengviau tą padaryti ne iešmelį stumiant jėga, o ant jo bulvę užsukant. Jeigu norite, galite prieš tai bulves labai trumpai apvirti, tačiau jos vis tiek turi išlikti pusiau žalios, kitaip subyrės.
- Pradėdami nuo viršaus, bulves pjaukite spirale žemyn. Tiesiog viršūnėje įpjaukite bulvę iki iešmelio ir sukant peilį aplink jį, sukurkite spiralės formą ir atsargiai išskleiskite. Kuo plonesnę spiralę padarysite – tuo traškesnis patiekalas bus. Jeigu telpa, ant vieno iešmelio galite suverti kelias bulves.
- Dubenėlyje sumaišykite pora šaukštų alyvuogių aliejaus su druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Ant grilio padėklo arba orkaitės skardos išdėliokite bulvių spirales ir aptepkite jas aliejumi su prieskoniais, pabarstykite parmezanu.
- Kepkite apie 30 minučių gerai įkaitintame grilyje arba orkaitėje – tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio. Jeigu norite, galite kepti ir įprastoje ar oro gruzdintuvėje – ten spiralės iškeps greičiau.
- Patiekite su mėgstamu padažu, prie grilio patiekalų ar tiesiog vienas – ir mėgaukitės!
„Iki“ inf.