Ryžių salotos su vaisiais ir daržovėmis melione

Parašė:  2011-01-10

Reikės: 300 g ryžių, 1 meliono, 100 g agurkų, 100 g raudonos saldžiosios paprikos, 100 g geltonos saldžiosios paprikos, 50 g ridikėlių, 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų, 50 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų, kelių lapelių šviežio baziliko, 6 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus, druskos pagal skonį.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius (tik nepervirkite). Perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų birūs. Suberkite ant švaraus audinio ir apdžiovinkite, paskui sukrėskite į dubenį.
Perpjaukite melioną išilgai pusiau. Specialiu apvaliu šaukšteliu išskobkite jo vidų rutuliukais. Ridikėlius supjaustykite kubeliais, agurkus – plonomis riekelėmis, papriką – šiaudeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir viską sumaišykite su ryžiais. Pagardinkite druska, suberkite susmulkintus baziliko lapelius, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Gautas salotas sudėkite į išskobtas meliono puseles ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


*

Už šmeižiančius, asmens garbę ir orumą įžeidžiančius, tautinę ar kitokią neapykantą skatinančius komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie įstatymų nustatyta tvarka gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn. Vartotojas sutinka, kad Svetainė neribotą laiką saugotų jo IP adresą ir pareikalavus atskleistų jį įgaliotoms institucijoms. Tzinios.lt pasilieka teisę šalinti skaitytojų komentarus, nesusijusius su straipsnio tema, įžeidžiančius bei šmeižiančius asmenis arba reklamuojančius komercines organizacijas.

Griežtai draudžiama tzinios.lt paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo.
Taip pat skaitykite:
http://tzinios.lt/prenumerata/
- Peržiūrėti visą naujienų archyvą -

Apklausa

Kiek metų skaitote „Telšių ŽINIAS“?

Loading ... Loading ...
Archyvas
Visos teisės saugomos © 2019 tzinios.lt